Výtah pro Hrnčířskou

17. 3. 15:11 — 29. 6. 14:58

Výtah pro Hrnčířskou - Hrnčířská bez bariér

V letošním roce vybudujeme na Hrnčířské výtah. Plánujeme ho už několik let a letos se stane realitou, která splní sen našich klientů, návštěvníků a pracovníků.

Na ulici Hrnčířská 27 v Brně má své sídlo brněnské středisko Diakonie ČCE a jeho tři sociální služby: Centrum denních služeb pro lidi s demencí, Pečovatelská služba pro seniory se sníženou schopností soběstačnosti a dospělé osoby se syndromem demence a Chráněné bydlení Ovečka pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním. Na stejné adrese najde veřejnost také kontaktní místo České Alzheimerovské společnosti a celodiakonského projektu Pečuj doma, který pomáhá s péčí o seniory.

Tento dům darovala v roce 1993 paní Zdeňka Konvičková Českobratrské církvi evangelické a přála si, aby se zde vybudovalo zařízení poskytující sociální a charitativní služby.

Dům má v současné době 4 nadzemní a 1 podzemní podlaží, odkud se vchází na zahradu. Tu obdělávají klienti Chráněného bydlení Ovečka. Pěstují ovoce a zeleninu pro zpestření své stravy a zároveň tak zlepšují a zvyšují své pracovní dovednosti.

Zřízením výtahu v budově na Hrnčířské chceme ulehčit a zjednodušit pohyb klientům, žadatelům o službu, i těm, kteří nás navštíví a potřebují odbornou konzultaci. V neposlední řadě uleví výtah našim pečovatelkám, které celý den „běhají“ od jednoho klienta ke druhému a mezitím musí také párkrát „vyšlápnout“ do 3. patra, kde mají svou kancelář a zázemí.

Pomozte nám udělat z Hrnčířské místo bez bariér. Děkujeme!

Děkujeme našim partnerům a dárcům

Ministerstvo práce a sociálních věcí   Město Brno                   Město Kuřim

Evangelická akademie Brno  Rádio ProglasNadace Divoké husy