3500 kilometrů v nohách jedné pečovatelky

13. února 2019

V našem středisku na Hrnčířské se děvčata z Pečovatelské služby v průběhu dne moc neohřejí. Většinu času tráví pohybem „v terénu“.

3500 kilometrů v nohách jedné pečovatelky
13. února 2019 - 3500 kilometrů v nohách jedné pečovatelky

To znamená, že se po Brně pohybují od jednoho klienta ke druhému. Nemáme auta, kterými by jezdily. Dopravu po městě jim z části zajistí MHD Brno, zbytek po vlastních pěšky – některé kolegyně si přesuny urychlují na koloběžce.

Nedalo mi to a seděla jsem chvíli nad rozpisem, mapami a „IDOSem“ a vyšlo mi tohle.

V průběhu pracovního dne stráví podle mapy jedna pečovatelka na cestách průměrně 19 kilometrů. Z toho je asi jedna třetina pěšky – tedy 6 kilometrů.

Přičteme – li však pobíhání v jednotlivých domácnostech při samotné péči, schodiště, nákupy pro klienty - vyjde to průměrně na 15, 6 kilometrů v nohách každé pečovatelky. Cestu do práce a z práce do toho nepočítám. To dělá 320 kilometrů za měsíc, přibližně 3 500 kilometrů za rok v průběhu pracovní doby. Možná by to chtělo sehnat sponzora na kvalitní boty nebo dárce dalších koloběžek J.

(Mimochodem, 16 km denně nachodí moje známá servírka při 12ti hodinové směně, která si to měřila krokoměrem a která je celý den na nohou.)

Pečovatelská služba bude nově - v souladu se svými kapacitními personálními možnostmi od ledna 2019 zajišťovat provoz každý den, ve všední dny od 6 do 20, v soboty, neděle a svátky od 7 do 20 hodin.

Jana Gomolová, vedoucí Pečovatelské služby

Podpořte Diakonii

Diakonie v číslech

Každoročně pečujeme o více, než 0 klientů
Najdete nás na 0 místech v kraji
Pracuje u nás 0 zaměstnanců
Jsme tady pro vás již 0 let