Krabice od bot - ohlédnutí

8. ledna 2020

Krabice od bot očima stážistky Karolíny

E35D68F2-AFF1-417A-82AF-8C09162C04EA

Na pozici stážistky na oddělení PR a fundraisingu v Diakonii středisku v Brně, jsem měla možnost zapojit se do kouzelné akce zvané Krabice od bot. Již na začátku listopadu mi bylo jasné, že to nebude jen tak ledajaká akce a je s ní spojená řada zařizování, která probíhají už nějaký ten pátek. Čím více se tato akce blížila, tím častěji se ozývalo zvonění telefonu v naší kanceláři. Bylo potřeba uzpůsobit tomuto projektu řadu věcí, přes webové stránky, vytvoření registračního formuláře, informování lidí, zajištění potřebných dobrovolníků pro sběrná místa a spousta dalších činností, které bylo třeba udělat tak, aby vše klaplo.

Krabice od bot - ohlédnutí
8. ledna 2020 - Krabice od bot - ohlédnutí

Diakonie se střediskem v Brně se do této předvánoční akce zapojila letos podruhé, v České republice se tato akce koná již osmým rokem. Hlavním cílem tohoto projektu je o Vánocích udělat radost dětem, které pocházejí z chudých rodin, nízkoprahových zařízení nebo azylových domů. Jelikož se středisko v Brně specializuje na poskytování služeb převážně pro seniory, vznikla v minulém roce myšlenka, že spolu s krabicemi pro děti, budou sbírány i krabice pro seniory.

Lidé mohli nosit krabice v období od 25. listopadu do 4. prosince, našlo se i několik opozdilců, kteří mohli krabice přinést po předchozí domluvě i v jiném termínu. Všichni lidé, kteří se do této akce zapojili, a se kterými jsem měla možnost setkat se osobně, byli velmi milí a bylo z nich cítit, že rádi pomohli dobré věci. Nahromadilo se několik stovek dárků, které putovaly o Vánocích jak k dětem, tak k seniorům.

Díky této akci jsem zjistila, že lidé stále dokážou nezištně pomáhat druhým a podpořit jak děti, které to v životě neměly jednoduché, tak osamělé seniory. Chtěla bych tímto také poděkovat stále dobře naladěné Janě Tesařové Dlabkové, která mi umožnila podílet se na této krásné akci.

Karolína