Letovice - celoroční kampaň na auto

8. srpna 2017

V Diakonii Letovice pečujeme o dospělé lidi s mentálním a kombinovaným postižením tak, aby mohli dělat vše, co patří k normálnímu životu. Pracovat v domácnosti nebo na zahradě, jednat s úřady, chodit k lékaři, jezdit za zábavou a za kulturou, žít normální partnerský život.

Letovice - celoroční kampaň na auto
8. srpna 2017 - Letovice - celoroční kampaň na auto

Jestli se ptáte, jak to všechno mohou klienti dělat, tak odpověď je nasnadě. Naše asistentky pomáhají klientům v průběhu každého dne překonávat situace, které klienti sami nezvládají. Vyškolený a trpělivý pracovní tým je však jen jednou polovinou zázemí, které je třeba pro zajištění péče. Tu druhou polovinu tvoří nezbytné materiální a finanční podmínky.

Většina z nás, které občas nanejvýš trápí migréna, pálení žáhy nebo voda v koleně, nejspíš nemáme ani představu o tom, jak bychom mohli fungovat, kdybychom se ocitli na vozíku. Ono to jde. Je to náročné jak pro samotného hendikepovaného člověka, tak pro jeho blízké, ale jde to. Pomoc je samozřejmě vítaná. Laskavá, chápající a dobře připravená pomoc je ovšem vzácná a k nezaplacení. Doslova pak k nezaplacení, pokud jde o auto, kterým by vozíčkáři mohli bez ztráty důstojnosti cestovat ať už za lékaři, na návštěvy, rehabilitační pobyty nebo jen tak - na výlety, ven, někam, kde ještě nebyli, za kulturou, za přírodou, za něčím, co je obohatí, rozveselí, pobaví, vytrhne z každodenní rutiny, doplní baterky.

V Letovicích takové auto potřebujeme. Ne, že bychom neměli žádné, což o to, jedno máme. Naše dodávka k přepravě osob s tělesným postižením je již „plnoletá“. Příští rok bude mít 20 let. S ohledem na bezpečnost a další urgentní opravy tohoto vozu, je jedinou možnou cestou pořízení jiného auta. Jen tak můžeme zajistit, aby se klienti dopravili, kam potřebují? Mělo by to být auto pro 8 či 9 lidí, s bezbariérovou úpravou. A nemusí být ani úplně nové, stačí zánovní, hlavně, aby dobře fungovalo. Oslovujeme firmy i nadace, píšeme žádosti, sháníme kontakty, pořádáme veřejnou sbírku i aukci uměleckých děl. Prostě normální poctivý fundraising. Věříme, že se nám podaří auto pořídit, doufáme, že to bude do konce tohoto roku.

Tak, a teď to hlavní sdělení pro vás: Přispívat nám na auto můžete, jak jen chcete. Kupte si třeba diakonské víno nebo keramiku, šperky či košíky, které naši klienti v Letovicích i ostatních službách vyrábějí. Zúčastněte se koncem listopadu Bienále pro Diakonii a taky tam s sebou přiveďte spoustu bohatých velkorysých přátel nebo prostě jednoduše pošlete peníze na náš účet. Věříme, že chcete pomáhat, protože jinak byste určitě nedočetli až sem. To dá rozum. Děkujeme!

dodavka Letovice

Na první pohled je vidět, že v Letovicích potřebují vyměnit auto za něco novějšího.