Naši zvířecí společníci aneb vstup psům povolen

13. března 2019

V Chráněném bydlení v Nosislavi plyne čas pomalu. Program dne se skládá z pracovních činností spojených s chodem domácnosti, aktivit zaměřujících se na péči, nicméně nedílnou součástí dne je i zábava a odpočinek. Jednou z velmi oblíbených aktivit se tak u nás stal čas strávený se zvířaty.

Naši zvířecí společníci aneb vstup psům povolen
13. března 2019 - Naši zvířecí společníci aneb vstup psům povolen

Nenazýváme to přímo zooterapie, ale jsou to radostné momenty pro nás pro všechny, kdy za námi přichází některý ze čtyřnohých přátel. Vstup s pejskem je k nám totiž povolen. Všechny nás potěší, když za námi přijde Linda a prošmejdí pokoje nebo Aria společně s paní ředitelkou a můžeme jí házet balónek a ona nám ho nosí nebo spolu s naší PR pracovnicí Janou nás navštíví umazlená fenka Grace. Je to pak zábava pro všechny zúčastněné. I pracovnicím na noční směně je veseleji, když si sebou na směnu vezmou své čtyřnohé pomocníky,  rychleji jim to pak utíká. Nás potěší, když nám před spaním přijde i čtyřnohý kamarád popřát dobrou noc. Zvířátkům je do našeho bydlení vstup povolen. A když za námi žádný pejsek nepřijde,  pozorujeme naše ptačí spolubydlící. V loňském roce jsme naše osazenstvo rozšířili o 2 ptáčky - zebřičky.  Je radost je sledovat. Pozorovat jejich elán a nadšení pro pohyb. Každé ráno nás probouzejí svým zpěvem a štěbetáním a hned je nám veseleji. A když se zrovna v bydlení nic neděje, sedneme si k nim a pozorujeme, jak se společně hašteří a prozpěvují. Uvidíme, zda nám v budoucnu přibude další zvířecí pomocník :-).

Hana Prchalová, vedoucí Chráněného bydlení Nosislav