VZHLEDEM K VÝVOJI EPIDEMIOLOGICKÉ SITUACE V SOUVISLOSTI S VÝSKYTEM ONEMOCNĚNÍ COVID-19 DODRŽUJEME V BRNĚNSKÉ DIAKONII A V POBOČKÁCH V LETOVICÍCH A V NOSISLAVI TATO OPATŘENÍ

• zvýšená hygienická opatření na všech pracovištích (dezinfekce povrchů, opakované větrání, časté měnění ručníků a utěrek, k dispozici jsou také papírové ručníky, dezinfekce při vstupu do domu)
  • osobní konzultace a jednání se zájemci o službu možné vždy po telefonické domluvě a za dodržení hygienických opatření (rouška, dezinfekce rukou)

V jednotlivých sociálních službách dále platí:

• Centrum denních služeb Brno – služba je otevřená. Do služby můžou docházet všichni klienti, kteří doloží Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění, dodržují zvýšená hygienická opatření. Přijímáme nové klienty.
  • Centrum denních služeb Letovice – služba je otevřená, do služby můžou docházet všichni klienti, kteří doloží Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění, dodržují zvýšená hygienická opatření.
  • Chráněné bydlení Nosislav – návštěvy klientů jsou zakázány. Nosíme roušky a dodržujeme hygienická opatření.
  • Chráněné bydlení Letovice - jsou povoleny návštěvy klientů, navštěvující osoba vyplní Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění a je jí změřena teplota. Návštěvy mohou probíhat v režimu max. 2 osoby u jednoho klienta ve stejném čase, ideálně na zahradě příp. na pokoji klienta, nikdy ve společných prostorách služby.
  • Chráněné bydlení Ovečka – návštěvy jsou povoleny za zvýšených hygienických podmínek. Povinné nošení roušek při práci s klientem.
  • Pečovatelská služba Brno – Pracovníci používají ochranné pomůcky – respirátory, rukavice a při příchodu ke klientovi si dezinfikují ruce.