Děkujeme, že jste se rozhodli obdarovat na Vánoce osamělé seniory nebo lidi s postižením.

alone01b

Klienty brněnského střediska Diakonie jsou zejména senioři a lidé s hendikepem, rozhodli jsme se proto, že ve sbírce KRABICE OD BOT vytvoříme naši regionální verzi. Vedle dárků pro děti budeme sbírat i dárky pro seniory, lidi s hendikepem, kteří bývají na Vánoce osamělí nebo jim hrozí život v chudobě. Naším cílem je obdarovat nejméně stovku lidí. Pomůžete nám cíl naplnit?

Jak se můžete zapojit?

• Obstarejte si prázdnou krabici od bot.

• Rozhodněte, bude-li určena pro dámu či pro pána. Sbíráme dárky pro dospělé lidi s postižením  a ženy a muže v seniorském věku (často lidi s cukrovkou). Tyto údaje pak napište na štítek.

• Dejte do krabice hezké, nerozbité, nepoužité věci, které by i vám udělaly radost. Čaj, kávu, (diabetické) sušenky, čokoládu, sprchový gel, šampon, kosmetiku (např. na zrohovatělou kůži), lupu, psací potřeby, křížovky, pratelné tašky na nákupy, kapesníky, bezdrátová sluchátka, vitamíny a enzymy pro seniory, teplé ponožky, svítilnu s bateriemi, termosku, dávkovač na léky, budík s velkým ciferníkem, album nebo rámeček na fotografie, parfém…

• Do krabice můžete přiložit i blahopřání, pak ji hezky zabalte, nalepte štítek a doneste na sběrné místo – Diakonie ČCE - středisko v Brně na ulici Hrnčířská 27, ve dnech 26. 11 - 9. 12, v pracovní době od 8 do 12 nebo od 13 do 16 hodin. Pokud se k nám v tuto dobu nemůžete dostat, napište nám nebo zavolejte, určitě se na předání domluvíme.

• Dárky poputují seniorům a lidem s postižením v Brně, v Židlochovicích, Nosislavi, Myslibořicích, Letovicích a při větším počtu sesbíraných krabic i v dalších obcích a městech brněnského regionu.