pomáhejte věcným darem

Naše středisko můžete podpořit také materiálně. Darované věci nemusí být nové, přesto by měly spolehlivě fungovat. Momentálně bychom uvítali:

Pro klienty Centra denních služeb Brno:

• větší slunečník na zahradu
  • zahradní nábytek
  • TV a DVD přehrávač
  • koupelnová skříňka na uložení čisticích prostředků
  • malá pečící trouba

Pro klienty Chráněného bydlení Ovečka:

• Setobox (500Kč – 1 000Kč) – Klientům CHB Ovečka nový setobox umožní sledovat televizi, hlavně televizní zprávy bez přerušení signálu. Přestane vypadávat zvuk i obraz. Budou se moci dívat na filmy či seriály a dokumenty.
  • Rotoped (do 5 000Kč) – Naši klienti vyslovily přání mít rotoped. Klientům to přinese pohyb, relaxaci. Udělají něco pro své tělo. Některým klientům byl rotoped doporučen lékařem.
  • Obrazy (do 2 000Kč) – Do obývací pokoje do bytu CHBO II bychom chtěli nějaké obrazy. Obývací pokoj bude útulnější a celá atmosféra příjemnější.
  • Počítače (30 000Kč) – na oba dva byty bychom chtěli nové počítače. Klientům, ale i nám sociálním pracovníkům by nové počítače usnadnili práci při učení klientů jak pracovat na počítači. Stávající počítače jsou pomalé a nevýkonné. Spousta věcí nejde zobrazit. Klienti sami mají problém cokoliv vyhledat a otevřít si.
  • Nový sušák na prádlo (do 500Kč) – na bytě CHBO II se utrhly dvě šňůry na sušáku, což komplikuje sušení vypraného prádla všem klientům. Nový sušák by mnoho problémů vyřešil.
  • Žehlící prkno (do 1 000Kč) – na byt CHBO I bychom chtěli pořídit nové žehlící prkno, které se před nějakou dobrou rozbilo. Klienti tak mají ztížené podmínky při žehlení svého prádla. Nové prkno by jim spoustu práce a problémů vyřešilo.
  • Rekonstrukce koupelny – chtěli bychom zrekonstruovat velkou koupelnu na bytě CHBO II. Stávající koupelna není bezbariérová a hlavně nemá odvětrávání. V koupelně se drží vysoká vlhkost a težký nedýchatelný vzduch. Naším cílem je udělat koupelnu bezbariérovou, vytvořit její odvětrávání a nové dveře.
  • Materiál na výrobu mýdla (do 5 000Kč) – rádi bychom s našimi klienty častěji vyráběli mýdla. Klienty to velmi baví a mají o výrobu zájem. Peněžní částku bychom použili na nákup velkého balení mýdlové hmoty a nových formiček.

Pro klienty Centra denních služeb Letovice:

• nůžkový pártystan 3 x 6 m
  • nářadí na zahradu (nůžky, hrábě), kompost
  • várnice na obědy
  • kancelářské potřeby (papíry do tiskárny, svorky, bloky, propisky, zvýrazňovače,...)
  • čistící a prací prostředky
  • lavička

Děkujeme za vaši podporu!