Pro osoby s duševním onemocněním poskytujeme v Brně:

Chráněné bydlení Ovečka

Posláním Chráněného bydlení Ovečka Diakonie ČCE – střediska v Brně je umožnit dospělým lidem s dlouhodobým duševním onemocněním žít běžným způsobem života v bezpečném domácím prostředí a podporovat a nacvičovat jejich soběstačnost tak, aby se mohli, v případě svých možností, osamostatnit a žít samostatně v přirozeném prostředí.

Chráněné bydlení Ovečka je určené pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním, a to s různými typy psychotických, afektivních a úzkostných poruch, kteří jsou vlivem duševní nemoci omezeni ve své soběstačnosti a potřebují službu chráněného bydlení jako podporu. Jedná se o osoby, které nejsou schopny samy ani s pomocí rodiny zajistit své životní potřeby nebo jim rodinné prostředí nevyhovuje a mají zájem žít samostatně v chráněných podmínkách. Chráněné bydlení Ovečka je určeno pro dospělé klienty od 18 do 64 let. Do Chráněného bydlení Ovečka přijímáme osoby primárně z Jihomoravského kraje.